No niin, oli sitten taas yksi uneton yö. Minneköhän se Uni-Masan rontti taas on eksynyt. Jäänyt jonnekin juorumaan joulupukin kanssa vissiin. Mokoma.

Mietitäänpäs tovi tuota kaksikkoa. Perin outoja hiippareita molemmat. Saisivat kyllä nämä yhdet sininutut eli poliisit vähän tutkia heidän tekemisiään. Tai mistä sitä tietää millaiset salaiset tutkimukset KRP:lla on menossa heidän suhteensa. Eiväthän ne tutkimukset nimittäin olisi salaisia, jos me tietäisimme niistä, ainakin näin blondin logiikalla tuumittuna.

Masa hiippailee iltaisin ihmisten koteihin salaa ja alkaa nakkelamaan outoa jauhetta heidän silmiinsä. Ihmisraukat luulevat, että heitä väsyttää. Ja pah. Huumattu heidät on. Tiedä mitä se Masa siellä tekee sen jälkeen, kun ihmiset ovat lähteneet pienelle tripille "höyhensaarille". Lueskelee päiväkirjojanne, ellette ole päättäneet julkaista niitä netissä niin kuin minä.

Päivän kunniaksi nyt keskitytään tähän toiseen sälliin. Joulupukki  tulee kerran vuodessa kiikuttelemaan salaperäisiä paketteja öiseen aikaan ihmisten nurkkiin. Sanotaan muuten, että hän tulee savupiipusta sisään. Takat ovat kodeissa vähentyneet, mutta monet arvostavat kuitenkin perinteistä puusaunaa. Pitäisikö siis käsittää, että pukki tulla tupsahtaa sieltä kiukaan alta joulusaunan jälkeen tuomaan niitä paketteja? Minäkin tahtoisin sellaista ainetta, jolla voisin kutistua mieleisiini mittoihin saman tien sitä nautittuani. Miksi ihmeessä me ylipainoiset emme saa sellaisia taikanappeja joululahjaksi vaan saamme suklaata?!

Toinen keksintö mikä kelpaisi olisi se materiaali mistä pukin nuttu on valmistettu. Se ei koskaan rypisty eikä likaannu. Aivan unelma. Minä voisin tahtoa kaikki vaatteeni sellaisesta kankaasta. Ja mitäpä taas sieltä lahjapaketista löytyykään. Paitoja, jotka taatusti ovat kurtussa ja tahraisia oltuaan 2 tuntia päällä. Kiva sitten olla töissä muisto aamukahvista paidan rinnuksilla.

Jossain päin maailmaa hän haluaa sukkia ripustettavan takanreunalle. Mitäköhän ideaa siinäkin on? Onko se pukki niin laiska, ettei jaksa kävellä siitä takan luota kuusen äärelle? Mutta on siinä tekemistä, jos yrittää tunkea esimerkiksi 42 tuumaisen laajakuvatelevision sukkaan... Voitte käydä vaikkapa Gigantissa koettamassa tuota vaikka ihan huviksenne. Voin luvata, että siitä irtoaa hyvät naurut ainakin sen paikallisen kodinkoneliikkeen henkilökunnalle, kun menette sinne niiden valkoisten urheilusukkienne kanssa ja alatte venytellä sitä television ympärille.

Hän asuu Korvatunturilla salaperäisen punanuttuisen armeijansa kanssa, joita yleisesti kutsutaan joulutontuiksi. Tontut tirkistelevät ihmisten ikkunoista ja vakoilevat milloin missäkin pusikoissa pitkin vuotta. Eikö olekin aika pelottava ajatus, että joku tarkkailee sinua vähän väliä.

Saattaapi hyvinkin olla, että tuo Nukku-Masakin kertoo pukille mitä olette päiväkirjoissanne kirjoittaneet. Olen muuten aivan varma, että saunatontut ovat myös pukin vakoojia. Ne mokomat istuvat lauteiden alla kuuntelemassa mitä ihmiset terapiamielessä toiselleen lörpöttelevät. Auta armias kun joku kertoo salaa ihastuneensa naapurin Seppoon tahi Ullaan tai jättäneensä tv-lupamaksut maksamatta, niin nämä ovat heti korvat höröllään. Tokihan ne lavertelevat kaiken punanuttuisille kavereilleen joulutontuille, jotka puolestaan raportoivat asian pukille. Mitään et saa tehdä oikeasti salassa... Aina joku kertoo sen pukille. Pukki tietää kaiken.

Jos pukilta kysyttäisiin ovatko ihmiset olleet niin kilttejä, että ansaitsevat lahjoja, niin vastaus olisi suurimman osan kohdalta ei. Vai väitätkö sinä olleesi koko vuoden kiltti? Mie en ainakaan usko sitä vaikka väittäisitkin. Taatusti olet unohtanut kaupan kassalla mainita ylimääräisestä 50 centistä vaihtorahoissa, ottanut mukaan työmaalta jotain pientä tarpeellista, napannut pankkikorttitositteen allekirjoitettuasi kynän taskuusi tai tehnyt yhden tai useamman pienen rikkeen. Niinpä niin. Alkoiko muistua mieleen? Tästä syystä joulu on ollut pakko kaupallistaa.

Olisikohan asia niin, että kaikki kauppiaat ovat oikeasti tonttuja tai ainakin pukin kätyreitä? Ne toimivat aivan selvästi pukin hyväksi. Aikanaan, kun ihmiset olivat kiltimpiä, auttoivat lähimmäisiään hädässä, olivat vieraanvaraisia ja kohteliaita, totuttiin siihen, että joulupukki tuo lahjoja. Nyt kun kaikenlaiset rikkeet ja luvattomuudet ovat lisääntyneet, niin risujahan sieltä tulisi yhdelle jos toisellekin. Ihmiset tahtovat elää jonkinlaisessa harhassa tuosta kilttinä olemisesta ja saada yhä niitä lahjoja. Kyllä minäkin huolisin tuohon olohuoneen nurkkaan vaikkapa juuri sen uuden laajakuvatelevision, jos sen ilmaiseksi saisin. Tuskin sinäkään käskisit sitä pois viemään.

Otetaanpa huomioon sellainenkin asia, että oikealle Joulupukille ei tietääkseni makseta palkkaa, joten jollainhan hänenkin on kulunsa katettava. Vai toimittaako Vattenfall hänelle esimerkiksi ilmasta sähköä tai saako hän lähikaupasta ilmaista ruokaa? Jos asia näin on, niin minäkin tahdon joulupukiksi. Esitän asiasta kuitenkin pessimistisen epäilykseni. Kukaan kauppias ei edes parin paketin toivossa tahdo ruokkia ilmaiseksi Pukkia, Joulumuoria ja kokonaista tonttuarmeijaa. Konkurssihan siitä tulisi. Sitä paitsi miten ihmisellä, joka ei saa mistään rahaa olisi vuosi vuodelta varaa lahjoa miljardeja ihmisiä?

Yhtälö on siis aivan selvä. Pukinkin on saatava jostain rahaa ja hän haluaa säilyttää illuusionsa ja asemansa, joten hän on tehnyt kauppiaiden kanssa jonkun salaperäisen diilin ja saa heiltä sitten provisiot joululahjamyynneistä. Kauppiaat myyvät hymyssä suin erilaista sälää ja krääsää "pukinkonttiin".  Ihmiset tuhlaavat yhtälailla hymyssä suin satoja tai jopa tuhansia euroja noihin tavaroihin, että voisivat uskotella itselleen ja toisilleen olleensas kilttejä ja että "pukki on ne lahjat tuonut". Itsesuggestiolla on ihmeellinen voima...

Mutta nyt taidan lähteä tästä ulos katselemaan näkyisikö niitä tonttujen jälkiä. Lunta ei ole, mutta mistä sitä tietää mitä nuo mokomat ovat ikkunan alle jälkeensä jättäneet, mutta oletuksia minullakin asiasta on. Jos siellä on kasa karkkipapereita ja piparinmurusia, niin asiahan on aivan selvä. Jälleen minua on tirkistelty. Piti muuten vielä sanomani, että jos ripustatte niitä sukkia takan reunalle, niin muistakaapa pestä ne ensin. Voipi tuo mystinen hemmo kääntyä takaisin, jos ensimmäisenä piparien, kinkun ja kuusen sijaan tuoksahtaakin nenään hikinen sukka.

Että jouluja vaan kaikille! Ja niitä piparin, kinkun ja kuusen tuoksuja! Toivottavasti saatte myös niitä lahjoja. En mie ainakaan tahdo omalle tunnolleni tonttuarmeijan nälkäkuolemaa, niinpä olen kantanut korteni kekoon lahjomalla muutaman ihmisen.