Olen tässä nyt jo parina päivänä saanut hämmästellä ihmisten käyttäytymistä. Miksi ihmeessä jotkut tuntuvat pitävän toisia nähtävyyksinä tai muuten erikoisina otuksina, jos näiden pärstä on ollut kerran, kaksi tai vaikkapa useammankin kerran lehdessä? Samanlaisia tapauksia he ovat kuin kuka tahansa muukin Matti tai Maija Meikäläinen. Mitä ihmeen väliä sillä on mitä he tekevät työkseen? Toisten työhön vai kuuluu enemmän esillä olemista kuin toisten.

Eilen siellä Helsingissä meitä tuijotettiin kuin mitäkin suurta ihmettä. Ravintolassa, jossa kävimme syömässä, työmiehet virnuilivat ja hyvä ettei yksi tullut katsomaan mitä ystävättärelläni on lautasellaan. Kulkuneuvosta jolla olimme liikenteessä selviää (valitettavasti) aika selvästi kuka tuo ystävättäreni on. Eräs taksikuski osoitteli meitä sormillaan ja selitti kovasti jotain asiakkaalleen. Jakeluauton kuljettaja ei meinannut työvermeissään pysyä, kun tuijotteli korkeuksista meidän suuntaamme liikenne valoissa. Kävi mielessä, että avaisinko ikkunan ja kysyisin eikö tuo ole ennen ihmisiä nähnyt. Vaihtoehtoisesti tuumimme, että pitäisiköhän minun nostaa helmat korviin ja iskeä iso, paljas ahterini ikkunaan. Siinä olisi ollut noille tuijotettavaa ja osoiteltavaa. Olisivat saaneet pahoinvoinninkin kaupan päälle. Hah.

Tänään sitten selvisi, että nuo tuijottelijat vai julkisesta roolista piittaajat ovat taas pilanneet yhden ihmisen. Tehneet hänestä perin pessimistin ja säikyn. Voi vattu sanon minä.

Mua ei voisi vähempää kiinnostaa hänen duuninsa, vaan musta on ollut mukava jutella hänen kanssaan netissä oli hän oikeasti sitten kuka tahansa. Hän vaikuttaa ihmiselle, johon olisi mukava tutustua paremmin. Sen verran hän on itse paljastanut, että on muusikko. Mutta mitä hiton väliä? Ei  mua kiinnosta lappaako hän paskaa työkseen, ajaako taksia, opettaako kakaroita vai soittaako jotain insturumenttia. Se ei muuta tuota ihmistä mitenkään. Paitsi että tosiaan on tehnyt säikyn ja pessimistin. Eikä sitäkään ole tuo duuni aiheuttanut, vaan ihmiset, jotka eivät ajattele aivoillaan.

*iso rivi erilaisia ärräpäitä*