Tahdon lähettää pääministerillemme Matti Vanhaselle annoksen empatiaa. Mielestäni hänen Kuroselle lähettämät tekstiviestit eivät kuuluisi julkisuuteen, vaan ovat hänen yksityisasiansa. Hän on mies ja ihminen siinä missä kuka tahansa Matti Meikäläinenkin. Onhan hänelläkin oikeus elämään, rakastumiseen, flirttiin ja seksiin niin kuin kaikilla muillakin ihmisillä, tai ainakin pitäisi olla.

Olen tässä jo pitkään ihmetellyt ns likasankojournalismia. Minusta on valitettavaa, että julkisen roolin tai ammatin valinneita ihmisiä tunnutaan kohtelevan meidänkin maassamme nykyään miten sattuu. Tekivät ne niin tai näin, niin tietyt lehdet löytävät aina jotain negatiivista kirjoittamista, ja unohtavat kaikkien lopulta olevan vain ihmisiä. Milloin kirjoitetaan jonkun baarireissuista, milloin jonkun ostoksista, milloin joku on kiireessä päästänyt sammakon loikkaamaan suustaan tai jutellut jonkun kanssa jossain. Kaikesta ollaan väen vängällä vääntämässä kohua.

Ei tuo julkinen ammatti tai rooli tee kenestäkään sen erityisempää. Moniko ihminen käy päivittäin tai viikottain baarissa kännäämässä, flirttailee siellä jonkun kanssa? Moniko ihminen käy hakemassa kaupasta olutta, tupakkaa, ruokaa tai vessapaperia. Uutinen, minäkin ajattelin tänään ostaa paskapaperia, kun Siwan kassa tulosti eilen alennuskupongin moiseen. Veikkaanpa, että tämä uutinen ei kiinnnosta ketään. Eikä pitäisi kiinnostaa kenenkään muunkaan ostokset, jos tuote on laillisesti maassamme myynnissä. Mitä ihmeellistä siinäkin on, että juuri  lapsen saanut muusikko esimerkiksi käy ostamassa vaippoja? Niin tekee moni muukin tuore isä/äiti.

Moniko meistä päästelee silloin tällöin sammakoita suustaan? Milloin unohtaa jonkun oleellisen vuosiluvun tai muuten lipsauttaa suustaan jotain mikä olisi ollut parempi jättää sanomatta. Veikkaanpa että aina moni.

Näistä tekstiviestien julkaisemisistakin näyttää olevan tulossa muoti-ilmiö. Ensin tuo Kurosen kirja, sitten Kanervan viestit ja nyt vielä lisää näitä Vanhasen viestejä. Mielestäni tuo on todella ikävä ilmiö.

Miksi lehdet luulevat, että moiset asiat kiinnostavat ihmisiä? Miksi  Seiskan levikki on vuonna 2006 ollut 265 437 kappaletta ja lukijamäärä 2007 tehdyn tutkimuksen mukaan 792 000. Hymyn levikki 2007 on puolestaan ollut 90 355 kappaletta.

Voiko Suomessa tosiaan viidennes kansasta olla sellaista väkeä, että heillä ei ole omaa elämää, vaan muiden asiat kiinnostavat enemmän? Jos asia näin on, niin jotain on vialla ja pahasti. Ehkä kannattaisi miettiä muiden tekemisiä enemmän sitä mitä itse tekee tai mitä oma puoliso tai lapset tekevät. Kukaan meistä kun ei ole täydellinen. Ihmisten olisi syytä pistää boikottiin nuo roskapaskalehdet, ja lähteä vaikka lenkille. Hankkia oma elämä muiden elämän seuraamisen sijaan.

Oli kyseessä rekkakuski, siivooja, toimitusjohtaja, muusikko, näyttelijä tai ministeri, niin mielestäni jokaisella ihmisellä tulisi olla oikeus myös yksityisyyteen ammattiin tai toimenkuvaan katsomatta. Ja jokaisella on oikeus myös siihen omaan elämään.