Olen tässä nyt pari päivää kartoittanut vaihtoehtoja muista pankeista. Osuuspankin olen skipannut ajatuksena jo. Vahvimmalla vaihtoehdolta tällä hetkellä tuntuu pieni paikallinen Säästöpankki. Tuollaisen pienen pankin kanssa kun ei ainakaan luulisi olevan sitä pelkoa, että joku tanskalainen tai turskalainen iso pankkijätti ostaa sen viis veisaamatta meistä suomalaisista asiakkaista.

Ensimmäinen oma tilini on avattu Postipankkiin vuonna 1977 eli heti syntymäni jälkeen. (Minulla on vieläkin tallella Kultapossukerhon aikainen säästöpossu.) Siitä lähtien olen uskollisesti ollut yhden ja saman pankin asiakas. Toki minulla on ollut sivussa joskus tili esimerkiksi Osuuspankissa, mutta pääasiallinen käyttötili on koko ajan ollut tuolla nykyisen Sampo pankin hoivissa.

Tähän uudistukseen asti olen ollut pankkiini todella tyytyväinen. Sen verkkopalvelut OLIVAT ehdottomasti parhaat kokeilemistani. Niinpä niin, olivat. Puhelinpalvelu toimi moitteetta. Minusta on sääli, että hyvä asia muutettiin huonompaan. Vertauksena voisi käyttää, että on se ihmisella kamala paikka, jos yllättäen on pakko vaihtaa Jaguarista Ladaan. Siinä ei hymyilytä, eikä tee mieli huutaa hurraata. Päin vastoin.

Jutustelin tuossa tovi sitten erään hyvän ystäväni kanssa, joka on  myös lapsuudestaan lähtien ollut Sampo pankin asiakas. Hän tuossa kertoili, että oli joutunut klikkailemaan 7 kertaa ennen kuin näki tilinsä saldon. Tuo saattaa tuntua jonkun mielestä kummalliselta, että tällaisestakin asiasta nillittää. Asia on kuitenkin niin, että aikaisemmin tilien saldot näki heti kirjauduttuaan sisään verkkopankkiin.

Toinen asia mistä rupattelimme on verkkopankin heikentynyt turvallisuus. Aiemmin laskut kuitattiin maksuun vaihtuvalla turvaluvulla. Nyt palveluun kirjaudutaan turvaluvulla, mutta laskut kuitataan maksuun kiinteällä salasanalla.

Eilenkin taisin sanoa, että joskus uudistukset ovat hyvä asia. Perin harvoin on käynyt niin, että palvelu on olennaisesti heikentynyt. Nyt ollaan menty persi edellä puuhun... tai pitäisikö sanoa, että oksa on pettänyt ja sieltä ollaan tultu kolisten alas. En voi sille mitään, mutta mielestäni vanha järjestelmä oli kaikin puolin parempi.

Olisi muuten mukava kuulla ovatko muut kuinka paljon joutuneet taistelemaan tuon pankin toiminnan kanssa. Jos olette, niin millaiseen tulokseen te olette tulossa. Aiotteko jatkossakin kantaa roponne tuolle tanskalaisjätille vai oletteko vaihtamassa pankkia.

Itse aion hetkisen kuluttua tepastella tuonne paikallisen säästöpankin konttoriin tiliä avaamaan. Jätän Sampon selvittelemään ongelmiaan ja ainakin sillä välin hoidan pankkiasiani muulla. Katsotaan sitten joskus palaanko takaisin heidän asiakkaakseen.

Asia toki erikseen kuinka kauan Sampo pankki edes on enää olemassa. Sitä paitsi sijoittajien ja Danske Bankin on ainakaan turha nillittää asiakaskadosta tai peräti sijoittajien kadosta. Itse he ovat tämän aiheuttaneet. Toivottavasti muut pankkiryhmät ottavat tästä opikseen, ja miettivät uudistuksiaan tarkkaan.