Nykypäivänä ihmisiä yritetään saada käyttämään sähköisiä pankkipalveluja mahdollisimman paljon. Monet ovat tähän jo tottuneetkin. Näin on käynyt myös minulle. On ollut perin näppärää naputella laskuja maksuun vaikka keskellä yötä. Ensimmäistä kertaa vuosiin näyttääpi sille, että joudun suksimaan laskuineni pankin konttoriin, ja menettämään hermoni jonottaessani siellä.

Okei, pankin verkkosivujen uudistus saattaapi olla paikallaan aina silloin tällöin. Blondin logiikalla tuo on kuitenkin sellainen asia, että järjestelmä olisi pitänyt testata kunnolla ennen sen käyttöön ottoa. Tämä pieni oleellinen asia on tainnut jäädä kuitenkin Sampopankilta tekemättä. Mutta eiväthän ne tuollaisten asioiden päättäjät tästä kärsi, vaan me pankin tavalliset riviasiakkaat.

Mitä kaikkea sitten on mennyt pieleen? Aiemmin osiosta toiseen saattoi siirtyä näppärästi vasemmassa reunassa näkyvien valikoiden kautta. Eipä onnistu enää (tai ei ainakaan onnistunut viimeksi kun sinne sisälle pääsin). Paikasta toiseen piti nyt siirtyä etusivun kautta. Toisena esimerkkinä mainita, että aiemmin muilta verkkosivuilta maksua suorittaessa näki lomakkeella tilin saldon. Eipä näe enää. Saapi lotota riittääkö tilin kate maksuun vai ei. Varsinainen laskulomake on jotenkin epäkäytännöllisempi kuin vanha. En viitsi edes kaikkea täällä nyt vuodattaa. Nyppii jo muutenkin sen verran paljon.

Olen tässä nyt nimittäin kolme päivää yrittänyt päästä maksamaan laskujani. Mutta vastassa on ollut tämä...
1429382.jpg

Eli siis kohdassa mistä pitäisi selvitä mikä avainluku naputellaan onkin vain harmaa laatikko. Että jee. Kirjaudupa siinä sitten.

Olen tässä yrittänyt soittaa asiakaspalveluun. Siellä nauhalta rasittavan rauhallinen mies ääni latelee:
"Asiakaspalvelussamme on edelleen ruuhkaa. Pahoittelemme että emme voi vastata puheluusi.Toivomme, että otatte meihin yhteyttä myöhemmin uudelleen." Tosin en tiedä olisiko siitäkään iloa, että siellä joku vastaisi.

Viime viikolla nimittäin soittelin tuonne asiakaspalveluun kyselläkseni kuinka voisin laittaa heille rakentavaa palautetta tuosta uudistuksesta. Neitonen siellä vastasi kysymykseeni: "En minä vaan tiedä..."