Tuota olen tässä nyt tovin miettinyt. Ystävättäreni Hämeenlinnasta soitteli tovi sitten. Hän siellä saalistelee pitkin kaupunkia pullotettua vettä. Jotain putkiongelmia on ollut useammassakin kaupungin osassa. Hämeen Sanomien sivujen mukaan joku putki on ollut rikki ja nyt sitten niissä ollut sakka liikkuisi. Hämeen Sanomien juttu löytyy tuolta. Kannattaa lukea myös siihen ihmisten kirjoittaneet kommentit.

Hänen äitinsä on juoksuttanut vettä kaikista hanoista jo pari tuntia, ja tälle se yhä näyttää...
1800549.jpg

Hämeen sanomien jutussa sanotaan, että vesi olisi muka juomakelpoista, mutta... Eipä tuo sille näytä. Sitä paitsi vesilaitokselta oltiin taas ystävättärelle sanottu, ettei sitä kannata juoda. Ja mainittu, että ongelma-alue saattaa laajentua entisestään.

Nyt ihmiset illan tullen ovat huomanneet, että jotain on vialla. Kuten kerroin, ystävätärkin saalistaa siellä tähän aikaan vuorokaudesta pullovettä, että saa lapselle keitettyä aamulla puuroa. Hämeen Sanomien kommenteissa joku kertoi kuinka koneellinen pyykkiä oli mennyt pilalle. Eipä sitä tule nimittäin ensin laskettua hanasta vettä ajatellen, että katsotaanpa näyttääkö vesi tänään sille, että voisi pyykkiä pestä.

Sitten tuosta juomapuolesta. Itse juon vettä useamman litran päivittäin. Niin kauan kuin se näyttää normaalille ei tule mieleenkään, että siinä voisi olla jotain vikaa. Nyt vain herää epäilys, että ehkä sitä pitäisi siirtyä pulloveteen. Ystävätär asuu muutaman kilometrin päässä äidistään ja hänellä vesi näyttää normaalille. Huom. näyttää. Ja ainakin vielä toistaiseksi. Sitähän ei silti tiedä onko se oikeasti juomakelpoista ja missä vaiheessa väri muuttuu yks kaks. Itse en ainakaan ottaisi riskiä juomalla sitä vettä. Niin kuin ei ystävätärkään ota sitä riskiä, että nyt keittäisi edes kaffetta tai puuroa siitä vedestä.

Meidän kunnassamme ei ole onneksi ollut vesiongelmia. Ainakaan vielä. Asia erikseen minä päivänä itse huomaan pyykkieni mustuneen tai saaneeni kaamean ripulin tuosta päivittäisestä vesiannoksestani. Toivon kyllä, että sinä päivänä kun täällä jotain tapahtuu tuo tiedotus toimisi hieman paremmin kuin mitä aikanaan Nokialla, Turengissa tai nyt Hämeenlinnassa.

Hämeenlinnassa ei nyt ole kaupungin nettisivuilla sanaakaan. Eikä myöskään tuon kaupungin vesihuollosta huolehtivan yrityksen sivuilla ole riviäkään asiasta. Luulisi, että noista Nokian vesiongelmista olisi opittu edes sen verran, että tiedotuspuoli pelaisi. Ja ei. Ei sinne päinkään. Kannattaisi Hämeenlinnan seudun vesi oy:n muistaa, että kaikki ihmiset eivät lue Hämeen Sanomia tai niiden nettisivuja.

Toivottavasti seuraava vesiongelmainen kunta tajuaisi pistää jonkun juoksupojan kipin kapin kiikuttamaan lappusia kauppojen oviin ja talojen rappukäytäviin. Tai jos käytävät ovat jo lukittuina, niin sitten vaikka niiden käytävien oviin. Kunhan vain sana liikkuisi asiasta mahdollisimman ripeästi.