Meinasin ensin vastata Nialle hänen blogiinsa, mutta tulin sitten siihen tulokseen, että taitaapi riittää naputeltavaa  yhden postauksen verran. Hän tarinoi siellä millaisia netin palveluita käyttää. Ja tässä tulee nyt sitten minun tarinani.

Minun lienee pakko ensimmäiseksi tunnustaa, että minulle on kehittynyt aikamoinen nettiaddiktio. Ei minun maailmaani kaataisi television hajoaminen, mutta ilman tietokonetta tulisi vierotusoireita hyvinkin pian.

Aloitan päiväni turhan usein sillä, että nappaan kahvin tippumaan ja lähden rekkujen kanssa ulkoilemaan. Kotiuduttuani kaffemuki kouraan ja koneen ääreen. Siinä aamusufeta hörppiessä avaan sähköpostin ja luen ensin sitä kautta parin lehden uutiset. Toki luen samalla mailit, jos sellaisia on sattunut tulemaan. Sinne kilahtelee erilaisia töihin liittyviä tiedotteita ja jotain pieniä piristyksiä ystäviltäkin. Kiertokirjeitä en onneksi sähköpostiini saa. Seuraavaksi käväisen Iltalehden sivuilla tarkistelemassa lisää uutistarjontaa. Kaikki viestit kun eivät tulee rss-syötteenä tuohon ukkoslintuuni.

Seuraava vaihe onkin muutamat sääsivut. Ilmatieteenlaitos, Sääkeskus, Fl Center... Mahdollisesti kurkistan Kauppalehden sadetutkan. Itselläni on hieman erilainen näkymä tuosta sadetutkasta kuin suoraan linkistä klikattuna. Minä kun olen tilannut sen lisämaksullisen version, joka päivittyy vartin välein. Mikäli on potentiaalinen ukkospäivä, niin sadetutka jää roikkumaan ruudulle. Siinä vaiheessa aukeaa usein myös flc:n irc-kanava. Syksyn tullen alan seurailemaan myös revontuli-tiedotteita. Josko sitten tulevalla kaudella pääsisi niitäkin kuvailemaan.

Ehtoolla saatan katsella ohjelmia eri kanavien netti-tv:ista tai joltain sivulta, jonne on koottu ohjelmien jaksoja. Niitäkin kun löytyy, vaikka televisioyhtiöt niitä vainoavat vähän väliä. Kenties naputtelen jotain peliä esimerkiksi Aapelin sivuilla. Kurkistelen ukkoslinnun kautta muutaman blogin päivitykset ja tulikettuni kirjanmerkeistäkin löytyypi muutama vierailtava kohde.

Nyt muuten varmaan joku ihmettelee, että mikä kumma on ukkoslintu. Se on Mozillan mainio sähköpostiohjelma Thunderbird. Pakko mainostaa nyt sitäkin. En osaisi enää edes kuvitella itselleni muuta sähköpostiohjelmaa. Tulikettu puolestaan on saman tahon nettiselain eli Firefox.

Facebookissa olin hetken, mutta tulin jo parissa viikossa siihen tulokseen ettei kyseinen sivusto ole minua varten. Mieluummin tapaan ystäviäni elävässä elämässä kuin heittelen heidän kanssaan esimerkiksi virtuaalisia lumipalloja. Minusta on mukavampi ilahduttaa heitä oikeilla pienillä lahjoilla kuin virtuaalisilla kakkupaloilla. Tuli jotenkin sellainen olo, että tuo sivusto kertoisi minusta liikaa kaikelle kansalle. Mitä ihmettä se kenellekään ulkopuoliselle kuuluu keitä tunnen ja mitä kautta. Perin pelottava ajatus oli sekin, että kuulemma noita tietoja ei koskaan saa pysyvästi poistettua tuolta sivustolta.

Mitä muita netin palveluita sitten käytän. Katson aikataulut, tapahtumakalenterit ja teen ostoksia. Jos haluan jostain asiasta lisätietoja, ei muuta kuin google etsimään sitä. Eräällä sivustolla on muutama kuva minusta ja pidän satunnaisesti sen kautta  yhteyttä muutamiin ystäviin ja kavereihin. Minulla on portfolio eräällä sivustolla. Parin ohjelman kautta rupattelen miltei päivittäin niin ystävieni kuin nettituttujeni kanssa. Eikä auta unohtaa tietenkään tätä blogiani, jota päivittelen välillä useammin ja välillä harvemmin. Toinenkin blogi löytyy, mutta sitä tulee ainakin toistaiseksi perin harvoin päivitettyä. Se on sellainen töihini painottuva blogi, joka on vasta aluillaan. Ja ei, en aio kertoa sen osoitetta. Tämä Saara ja tuo ns virallisempi "sivupersoonani" saavat pysytellä erillään. Samaisesta syystä en täällä kerro tuon portfolionikaan osoitetta.

Eipä tässä oikein muuta voi todeta kuin että todellakin olen riippuvainen koneestani ja netistä. Kuten ehkä huomaatte käytän tätä sähköistä kaweriani niin huviin kuin hyötyynkin, kenties jopa aivan liikaa.