Apua! Nyt alkaa jo pukkaamaan kauppoihin joulukrääsää. Vuodatuksen etusivu kertoo yhden jos toisenkin naputelleen blogilleen jouluvalmistautumisista. Pieni blondi ei käsitä miksi siitä pitää alkaa touhottamaan 2 kuukautta etukäteen. Varsinkin kun suurimmalle osalle ihmisistä se tuntuu olevan puhtaasti kaupallinen ja hermoja raastava krääsähelvetti. Eihän sitä vappua tai juhannustakaan puuhata ties kuinka paljon etukäteen.

Itse en aio edes ajatella koko asiaa tätä postausta enempää ennen joulukuuta. Minulla ei ole mitään tarvetta höösätä, häseltää ja stressata kuukausikaupalla yhden ainokaisen päivän takia.

Saan niitä traumoja ihan riittämiin sitten joulukuussakin. Kaupat ovat täynnä kärttyisiä ihmisiä. Toiset ostavat lahjoja rekkalasteittain. Toiset yrittävät ostaa ruokaosaston tyhjäksi vain heittääkseen suurimman osan eväistä roskiin heti välipäivinä. Voi argh!

Sain tässä pari vuotta sitten hämmästellä ihmisten tolkuttomuutta urakalla. Äitini oli viettämässä joulua tätini luona. Siellä yksi serkuistani oli ostanut kahdelle lapselleen 3 jätesäkillistä lahjoja. Siis haloo?! Eihän tuossa ole tolkun häivää. Älkää hyvät ihmiset hukuttako lapsianne tavara paljouteen. Miettikää mieluummin kuinka voisitte antaa heille lämpöä, läheisyyttä ja hyvää mieltä ihan ilman krääsää. Siinä teille tuumittavaa ennen joulukuuta....